Denumirea proiectului: Investigatii de teren, Proiect tehnic si lucrari de remediere
Scurta descriere: AUDITECO GES a fost contractata de catre un important dezvoltator imobiliar international pentru a oferi servicii integrate de investigatii de teren, proiect tehnic si asistenta la lucrari de remediere pe un fost amplasament industrial situat in Bucuresti, Romania.
Client: Dezvoltator imobiliar
Localizare: Bucuresti, Romania
Sector: Imobiliare
Servicii oferite: investigatii de teren, proiect tehnic, lucrari de remediere
AUDITECO GES a fost contractata de o companie de dezvoltare imobiliara care opereaza in Romania, pentru servicii integrate de investigatii de teren, proiect tehnic si lucrari de remediere pe un fost amplasament industrial localizat in municipiul Bucuresti, Romania.
Amplasamentul a fost demolat, nu fusese activ timp de mai multi ani si se intentiona redezvoltarea amplasamentului ca ansamblu rezidential si de birouri. Investigatiile de teren au evidentiat depasiri ale pragurilor de concentratie in vigoare pentru hidrocarburi petroliere si metale grele precum plumbul si cuprul in mai multe zone de pe amplasament; rapoartele privind investigatiile de teren si evaluarea de risc au fost inainte si catre autoritatile pentru protectia mediului. AUDITECO GES a utilizat datele complexe din teren privind calitatea solului pentru a delimita spatial zonele si adancimile contaminate si pentru a intocmi un plan de remediere a terenului in coordonare cu lucrarile extinse de excavare pentru dezvoltarea prevazuta a amplasamentului.
Contributia noastra la investigatiile de teren si lucrarile de remediere a amplasamentului s-au intins pe o perioada de peste un an. Procesul de remediere a constat in prelevarea si analiza progresiva a materialului excavat, cu scopul de a evalua solutiile de eliminare la unitati de tratare sau depozitare din afara amplasamentului. A fost construita pe amplasament o platforma betonata de depozitare temporara, prevazuta cu un sistem de colectare a levigatului si separator de hidrocarburi, care a fost proiectata ca tampon pentru manipularea si sortarea graduala a pamantului excavat din zonele afectate. In zonele suprapuse viitoarelor constructii materialul contaminat a fost indepartat complet; pentru zonele de pe amplasament care nu erau destinate constructiilor si unde excavatiile executate nu au fost de adancime, s-a utilizat o abordare pe baza riscului identificat concretizata prin acoperirea materialului contaminat cu straturi succesive de pamant de umplutura (soil capping).
Documentarea lucrarilor a inclus intocmirea de a rapoarte periodice si a unui raport descriptiv final privind modul de indeplinire a obiectivelor de remediere a amplasamentului.